Të veçanta

October 2018

Autore: Nathalie Clayer PJESA E PARË SHOQËRIA, SISTEMET E IDENTIFIKIMIT DHE RRJETET E SOLIDARITETIT NË KAPËRCYELLIN E SHEKUJVE XIX-XX Shumësia dhe fluiditeti i mekanizmave të identifikimit Mekanizmat e  përcaktimit identitar në rastin e nacionalizmit shqiptar cilësohen si fluide për shkak të ndikimit të madh dhe të shpejtë që patën reformat e Tanzimatit dhe për shkak […]

Lexo më shumë

    Fillimi i vitit 2018 ka nisur me një dinamizëm të fuqishëm dhe domethënës që ka prekur institucionet e Drejtësisë në përmasa të parealizuara më parë. Proçesi i Vetingut dukshëm ka dhënë rezultatet e para, edhe pse ritmi i ecurisë së tij nuk është shfaqur në nivelin e pritshmërive për shkak të një situate […]

Lexo më shumë

Arjet Pervizi Rëndësia e ideve në zhvillimin e qytetërimeve      Çdo qytetërim është i ndërtuar mbi bazën e disa ideve udhëheqëse të cilat janë kryesore për zhvillimin e tij. Idetë kryesore të një qytetërimi kanë një ritëm zhvillimi shumë të ngadaltë dhe si pasojë e kësaj ngadalsie të zhvillimit qytetërimet mund të kenë një […]

Lexo më shumë

      Individualiteti ynë – i ndikuar tejmase nga kushtet e periudhës të cilën po përjetojmë – përshkohet prej disa çrregullimeve në karakter edhe sjellje. Çrregullimet e tilla përkojnë me cilësitë e kompleksit të inferioritetit, tëhuajësimit prej vlerave tradicionale dhe dobësimit të raportit me ndërgjegjjen. Faktori kryesor që ka shkaktuar këto çrregullime në karakterin […]

Lexo më shumë

·         Fenomenologjia dhe një historik i shkurtër i çështjes palestineze                 Në thelb të konfliktit izraelito-palestinez qëndron kauza e dy popullsive të ndryshme për të fituar lirinë e të jetuarit me të drejta të plota mbi një territor të përbashkët i cili konsiderohet prej të dyja palëve i shenjtë dhe mileniarist. Aktualisht populli hebre dominon […]

Lexo më shumë
Shko te TOP