web analytics

Të veçanta

Të zhvillimeve

Matja e rendimentit të mësimdhënies dhe të nxënit për një shkollë efektive (Roli i dretjuesve dhe mësuesve në ditët e para të fillim vitit)
   Nga Bledar Lipo     Mësimdhënia dhe të nxënit janë dy proçese që e shoqerojnë punën e çdo shkolle, drejtuesi, mësuesi apo prindi. Çdo shkollë ka si synim ose arsye përse ekziston – të nxënit ...

Të mendimit

Mesazh rinisë – Julius Evola {1950}
Në shqip nga A.Daimo Epoka në të cilën jetojmë na tregon qartë se kush duhet të jetë qëllimi dhe motoja jonë: të ngrihemi përsëri, të rilindim përbrenda, të krijojmë një rend të ri dhe drejtësi brenda...

Të koncepteve

Aspekte të një estetike të kapitalizmit
Kjo ese u shkrua për Konferencën Shkencore Kombëtare të Filozofisë: “NJERËZORJA DHE ARDHMËRITË E SAJ” MSc. Rigers Balliu, Departamenti i Filozofisë, Universiteti i Tiranës   Aspekte të një esteti...

Të librit

SOFT POWER
Nga Kevi Muçllari Nocioni i pushtetit të butë, sipas studiuesit të DP, Joseph Nye        Pothuajse të gjithë janë të njohur me nocionin e pushtetit të butë i cili është përkufizuar si “aftësia e një s...

Të reflektimit

Fabula e pyllit ku sundojnë derrat, ujqërit dhe hanë arinjtë me dhelprat
Frymëzuar nga libri “Ferma e kafshëve” i George Orwell        Na ishte një herë, si çdo herë, në pyll, në xhungël në një sektor të saj, një luaneshë e re, një derr i butë, një gomar përtac...

Të analizës

Matja e rendimentit të mësimdhënies dhe të nxënit për një shkollë efektive (Roli i dretjuesve dhe mësuesve në ditët e para të fillim vitit)
   Nga Bledar Lipo     Mësimdhënia dhe të nxënit janë dy proçese që e shoqerojnë punën e çdo shkolle, drejtuesi, mësuesi apo prindi. Çdo shkollë ka si synim ose arsye përse ekziston – të nxënit ...
Shko te TOP