web analytics

Të veçanta

Të zhvillimeve

Duhen Para (Fushata elektorale mes frymëzimit dhe përfitimit momental) Për cdokënd i cili është relativisht i njohur me fushatat zgjedhore, e di fare mirë se zhvillimi i një fushate politike ka kosto financiare. Zhvillimi i aktiviteteve të ndryshme promovuese ose takimeve me qytetarët sigurisht që ka shpenzime, ndaj dhe patjetër që nevojitet një fond i […]

Lexo më shumë

Aborti në kontekstin e sotëm përfaqëson një çështje shumë delikate. Predizpozicioni për ta ndërkallur atë brenda kuadrit emancipues dhe relativizues të ditëve tona, e referon si një çështje me karakter individual. Ndërkohë që tendenca për ta parë abortin ngushtësisht si të lidhur vetëm me mundësinë ose pamundësinë e kryerjes së një akti, tregon për zbimin […]

Lexo më shumë

     Shkatërrimi i sistemit të Luftës së Ftohtë premtoi të krijonte një rend të ri global. Megjithatë kjo nuk ndodhi. Në vend të kësaj, bota është përballur me shumë kriza monumentale, pika kthese dhe ngjarje transformuese pa nxjerrë mësimet e duhura prej tyre, çka ka sjellë përdorimin e recetave reaktive dhe hamendësuese të cilat […]

Lexo më shumë

Profili i Kandidatit (E mëposhtmja është një analizë e cila fokusohet përgjithësisht tek rasti i Tiranës.) Kohët e fundit kanë nisur të shpërfaqen diskutimet e para në lidhje me profilin e kandidatit që duhet të përfaqësojë Partinë Demokratike në zgjedhjet e ardhshme. Sigurisht është një diskutim që i’a vlen të bëhët për sa kohë që […]

Lexo më shumë

       Një nga karakteristikat më dalluese të shumë prej “postmodernistëve” shqiptarë çuditërisht është guximi për t’u treguar injorant. Do ishte më e përshtatshme përdorimi i “i paditur”, si sinonim i “injorantit”, në cilësimin e mësipërm mirëpo, unë këmbëngul në cilësimin e tyre si injorantë. E them këtë sepse ‘i padituri” mundohet ta mbulojë […]

Lexo më shumë

    Kohët e fundit si rezultat i një vendimi të marrë nga Gjykata Supreme në SHBA, në lidhje me abortin, siç edhe ndodh shpesh në sferën publike shqiptare,  u ngrit pikërisht çështja e abortit në Shqipëri, duke u bërë kështu material për debate televizive. Fatkeqësisht programet tona televizive, por edhe shoqëria jonë në përgjithësi […]

Lexo më shumë

        Të përbashkëtat dhe ngjashmëritë ndërmjet njerëzve dhe popujve janë një e vërtetë ashtu sikurse edhe dallimet mes tyre. Dallimet mundësojnë krijimin e cilësive kryesishit të jashtme identifikuese. Tiparet e përbashkëta përbëjnë themelet strukturore mbi të cilët ngrihet personaliteti individual apo shoqëror. Një tipar i përbashkët psiko-social është edhe cikli i domosdoshëm […]

Lexo më shumë

Shqipëria Marsi, “urra “e fundit drejt zgjedhjeve Ashtu siç edhe ishte parashikuar, muaji mars prodhoi ngjarjet më të rëndësishme të parazgjedhjeve. Data 8 mars shënoi afatin e fundit të dorëzimit të listave me emrat e kandidatëve të partive dhe koalicioneve. Koalicioni i udhëhequr nga Partia Demokratike (Aleanca Për Ndryshimin), u paraqit e fundit për dorëzimin […]

Lexo më shumë

     Prej vitesh, në televizionet shqiptare transmetohet emisione që kanë  aktorë kryesorë dhe fokus qytetarët e thjeshtë. Të tillë emisione kanë një shikueshmëri të konsiderueshme në shoqërinë tonë. Një nga rubrikat e një prej këtyre emisioneve i përngjan skenave të gjykatave dhe synon të  pasqyrojë mosmarrëveshje të llojeve të ndryshme duke u përpjekur t’iu […]

Lexo më shumë
Shko te TOP