web analytics

Të veçanta

Prill 2024

Kritikë ideologjisë liberale- Alain De Benoist, Pjesa 3 Përktheu: Kevi MUÇLLARI Logjika e tregut faktikisht është imponuar gradualisht, duke filluar nga fundi i mesjetës, kur tregtia në distanca të gjata dhe ajo lokale filloi të unifikohej brenda tregjeve kombëtare nën shtysën e shteteve-kombe të saposhfaqura, të etur për të fituar para dhe të gatshëm për […]

Lexo më shumë

Kritikë ideologjisë liberale- Alain De Benoist, Pjesa 2 Përktheu: Kevi MUÇLLARI Megjithatë, liberalizmi është i detyruar të njohë ekzistencën e shoqërisë. Por në vend që të pyesin veten pse ekziston shoqëria, liberalët interesohen më tepër për mënyrën se si krijohet, si funksionon dhe se si është konservuar ajo. Në fund të fundit, shoqëria për ta […]

Lexo më shumë

REFUZIMI I OPOZITËS Nga: Kevi MUÇLLARI Aktualisht politika shqiptare ndodhet në një situate kaotike, të paqartë, të paktën krahu opozitar. Në vazhdimësi kemi qenë dëshmitarë të ngjarjeve që krijojnë konfuzion të rënduar në kampin e opozitës. Prezenca e ngjarjeve të tilla (si p.sh. kaosi në parlament, arrrestimi i liderit të saj, bashkimi i opozitës, çështja […]

Lexo më shumë

Kritikë ideologjisë liberale- Alain De Benoist, Pjesa 1 Përktheu: Kevi Muçllari Duke mos qenë vepër e një njeriu të vetëm, liberalizmi nuk është prezantuar kurrë në formën e një doktrine të unifikuar. Autorë të ndryshëm liberalë e kanë interpretuar në mënyra të ndryshme, nëse jo kontradiktore. Megjithatë, ata ndajnë mjaft pika të përbashkëta për t’i […]

Lexo më shumë

Nga: Rigers Balliu Konceptimi i artit në filozofinë e Nietzsche-s dhe përligjja estetike e jetës- Pjesa e dytë Konceptimi tragjik i artit Nietzsche ka një konceptim tragjik të artit. Ai e mbështet këtë konceptim në dy parime. Së pari, arti është e kundërta e një operacioni “të painteresuar”, ai nuk pezullon dëshirën, instiktin apo vullnetin […]

Lexo më shumë
Shko te TOP